divendres, 3 d’abril del 2009

Eivissa ciutat de pedra - Visita IEE a dalt vila


L'Institut d'Estudis Eivissencs ens convida a tots a participar en la visita guiada a Dalt Vila aquest proper dissabte, 4 d'abril. És una bona ocasió per observar els efectes que les actuacions municipals dutes a terme en el canvi de pavimentació de bona part dels carrers i places han causat en el recinte històric. L'iee no dubta a qualificar les esmentades actuacions com un inexplicable i brutal atemptat contra el patrimoni historicoartístic eivissenc.

La Comissió Executiva ja va comunicar el seu absolut desacord amb la substitució de l’empedrat tradicional, combinació de pedra picada, còdols i boldos de la terra i mescla, per llambordes i rajoles rectangulars de color gris fosc, d’origen industrial, quan no l’eliminació d’escalons de pedra, actuació que canvia radicalment la tradicional fesomia de les vies públiques de Dalt Vila, despersonalitzant i uniformitzant el conjunt històric.

La desafortunada reforma provoca que els nostres carrers s’assemblen cada vegada més als de qualsevol plaça o carrer d’un conjunt històric de qualsevol lloc de l’estat, però no de la nostra Vila.>>


Dissabte, 4 d'abril, 17h.
Punt de trobada: Portal Nou, Eivissa

Aquí algunes imatges de Ferran Nogués sobre els canvis a Dalt Vila