dimecres, 9 de juny de 2010

LOMAX. El caçador de cançons - documental a Eivissa


Alan Lomax va venir a Eivissa l'any 1952 i va enregistrar molts eivissencs cantant. Són 40 cançons editades en un disc que s'anomena Spanish Recording: Ibiza and Formentera.

L'any 2006 es va editar el llibre de fotografies del mateix Lomax,
Alan Lomax: Mirades. Documents sonors i fotogràfics de gran valor històric, ja que l'Eivissa i Formentera de l'any 1952 sorprenia a tots els viatgers intrèpids...

Ara podem veure aquest documental...
"Alan Lomax (1915-2002) era un col·leccionista, però no un col·leccionista qualsevol. Durant gran part de la seva vida, va viatjar arreu del món amb la gravadora per caçar les millors cançons folk. Quan Rogier Kappers, el director, visita Alan Lomax per entrevistar-lo, descobreix un Alan que no pot parlar per culpa d’una hemorràgia cerebral. El director decideix, aleshores, cercar les persones que Lomax havia gravat anys abans. El viatge el porta a través de les desolades illes escoceses, l’interior deshabitat d’Espanya o els pobles de muntanya aïllats d’Itàlia. Kappers es troba amb aquells que Lomax convertí en artistes: grangers, treballadors, mestresses de casa, pastors...; tots donen la millor part de si mateixos per cantar la cançó més bonica. En aquesta road movie passional i musical, descobrim lentament per què la música folk pot ser tan bella i quin és el tresor que podia haver posseït, en aquell temps, Alan Lomax".

Data: dijous 10/06/2010 a les 20.00 h
Lloc: Centre Cultural Can Portmany, Sant Rafel, Sant Antoni, Eivissa
Versió original en anglès, subtitulada al català.
http://www.cinemaencatala.com
Organitzador: Direcció General de Política Lingüística