diumenge, 19 d’octubre de 2014

Formentera parla sobre el seu futur

Formentera està immersa actualment amb un debat sobre territori, sostenibilitat i cultura de gran interès. Supòs que no a tothom li interessa, però a mi . El territori és molt més complex que aquestes quatre línies, però tot són opinions.

Ja fa temps que han imposat mesures com limitar accés de vehicles al parc natural, també és cert que han ampliat carreteres. No estic parlant que tot sigui de color rosa.

Però després de la temporada d'estiu de 2014, es parla de la possibilitat de limitar l'accés de vehicles a l'illa, fomentar la bicicleta o donar un retorn econòmic als pagesos pel manteniment del paisatge.
Segur que solucionen res en dos deis, però han fet reunions públiques amb entitats de l'illa i el debat es viu. L'illa viu del turisme d'estiu i d'això no se'n amaguen, gairebé tothom té negocis vinculats al sector turístic, però saben que la massificació pot portar al col·lapse. Participació ciutadana amb el coneixement que viuen a un territori singular, fràgil i petit.

A Eivissa ampliam carreteres, port i ports esportius, retallam en transport públic i les normatives urbanístiques tornen als anys 1980 (com les NNSS de sant Josep). Estam propers i compartim moltes coses, però a Formentera hi ha un altre cultura territorial. 
A Eivissa sempre volem més i més, no tenim aturador! Els nostres recursos naturals no són infinits, per tant cal aturar el creixement desmesurat i valorar més el territori, coses que fa anys que es diuen per part de molta gent però a l'hora de la veritat, res de res.

Formentera reclama "retorns" per al sector primari per conservar el paisatge
http://www.arabalears.cat/balears/Formentera-recursos-paisatge_0_1229877167.html

Los vecinos proponen fomentar el uso de la bicicleta en Formentera
http://www.diariodeibiza.es/formentera-hoy/2014/10/14/vecinos-proponen-fomentar-bicicleta-formentera/725381.html

Formentera no puede restringir la entrada de vehículos sin una ley estatal
http://www.diariodeibiza.es/formentera-hoy/2014/09/30/formentera-restringir-entrada-vehiculos-ley/722599.html