divendres, 4 de març de 2016

Autoritat Portuària de Balears fa el que li dona la gana a Eivissa

La història del port d'Eivissa és per plorar. La improvisació i els interessos especulatius han anat creant un port desaprofitat. Quan es va proposar la nova construcció del dic des Botafoc, entitats com Institut d'Estudis Eivissencs, el GEN-GOB i Amics de la Terra es van posicionar en contra d'aquest macro creixement, proposaren reordenar l'actual port aprofitat l'espai i créixer el mínim.

Evidentment Autoritat Portuària i els responsables polítics del Govern Balear i el Consell d'Eivissa i l'Ajuntament no en varen fer cas, el que interessava era gastar sous en obra pública.
Ara l'any 2014 tornen a reformar la façana marítima més propera al barri de la Marina i sa Penya i tornen a fer el que volen, el port per a macro iots de gran eslora. En poc temps veurem com tornen a posar barreres i limiten l'accès, ja que els grans milionaris que es mouen en furgonetes amb vidres tintats no volen públic.

El comerciants volien aquesta reforma, però això no deixa sous, aquest milionaris no gasten ni un euro en aquestes terrasses. Hagués estat molt millor acollir a petits vaixells i fer un port més amable i obert.

Autoritat Portuària es segueix rient de tots els eivissencs i formenterers. La darrera proposta de gener de 2016 és traslladar les barques que van i venen de Formentera al dics zona nord i posar una línia de bus per portar la gent al centre de la ciutat. La majoria de la gent de Formentera ve a Eivissa per obligació, per fer tràmits o trobar coses que no arriben a l'illa. Per tant no podem enviar-los lluny, ha de ser un servei àgil i fàcil.
Com que han aixecat la veu i s'han queixat, ara APB proposa un 'apeadero' as Martell per baixar i pujar a la gent (només les vaixells sense vehicles) i després fer la parada definitiva a Botafoc.
És una broma de mal gust i sabem que mai serà real per problemes tècnics o alguna cosa que s'inventaran pel camí, ja que les companyes no voldran amarrar dos vegades i perdre temps, a més del trànsit dins del port que això suposa extra.

Imagen de la propuesta presentada hoy por Autoritat Portuària. (NouDiari.es)


Senyors d'Autoritat Portuària (sempre son homes) el port forma part de la ciutat i la ciutat la feim entre tots, no poden fer el que els hi doni la gana en ple segle XXI. A la foto d'avui (4 de març de 2016) surten tots els responsables públics donant suport a aquesta iniciativa, ja que diuen surt del consens i la bona relació. Diuen que és el que els ciutadans i comernciants demanen. Si, ells volen que els deixin aprop de la ciutat, però aquesta solució de 'apeadero' sense serveis mai es portarà a terme.

Els interessos del port son especulació, els diners els deixen el iots de luxe i les constants obres de reforma i ampliació. El port mai s'ha pensant en conjunt i per beneficiar a la ciutadania. Serà una constant escoltar sempre problemes amb el port. Volem solucions reals.

Noticia d'avui 4 de març 2016
http://www.diariodeibiza.es/pitiuses-balears/2016/03/04/acuerdan-crear-apeadero-martillo-puerto/827201.html

Jaume FerreR, Vicent Torres, Rafa Ruiz y Joan Gual de Torrella, esta mañana en Can Botino.

APB plantea realizar un apeadero en Es Martell para dar respuesta a Formentera http://www.noudiari.es/2016/03/apb-plantea-realizar-un-apeadero-en-es-martell-para-dar-respuesta-a-la-peticion-de-formentera

El Consell de Formentera luchará para evitar el traslado de la estación marítima (22 febrer 2016)
http://www.diariodeibiza.es/formentera-hoy/2016/02/20/consell-formentera-luchara-unido-evitar/824579.html