dijous, 28 d’abril del 2011

Mencions Sant Jordi 2011 Eivissa



29 d'abril a Can Ventosa, 21h.

Un any més, l'IEE celebrarà l'acte de lliureament de les "Mencions Sant Jordi". El lliurament de les Mencions tendrà lloc el divendres, 29 d’abril, a l’Espai Cultural Can Ventosa, Eivissa, a les 21h.

L’Assemblea General de Socis de l’Institut d’Estudis Eivissencs es proposà instituir, el gener de 1989, unes Mencions Honorífiques que fossin un reconeixement públic de la feina que han realitzat i realitzen persones o institucions a favor de la nostra llengua i cultura. D’acord amb aquesta proposta, la Comissió Executiva de l’Institut d’Estudis Eivissencs, creà la Menció d’Honor Sant Jordi.

L’any 2010 la Comissió Executiva de l’IEE va afegir dues noves distincions: la Menció Jove Sant Jordi, destinada a una persona, un col·lectiu jove o que treballi per als joves, i la Menció Producció Cultural Sant Jordi, com a reconeixement a una producció cultural recent en qualsevol format que destaqui per promoure la llengua i la cultura de les Pitiüses.

Els guardonats d’enguany són els següents:
Menció Jove Sant Jordi: 4 de Copes.
Menció Producció Cultural Sant Jordi: Glosar i redoblar. Una didàctica del cant tradicional de les Illes Pitiüses, Ignasi Carrero
Menció d’Honor Sant Jordi: Antoni Planells Tur, Planes.

L’acte d’enguany vol ser un homenatge a Joan Castelló Guasch, en el seu centenari, i s’inscriu en les celebracions "2011, l’any de la paraula viva", una de les convocatòries destacades dins els actes commemoratius del centenari de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans.