dimarts, 24 de juny del 2014

Flower Power i la tematització del centre històric de la ciutat d'Eivissa


Cada dimarts m'agafa gitera. No entenc per què tots els comerciants de la Marina i del port d'Eivissa li fan el joc a Pacha (si ho entenc, per pasta). Tots els dimarts decoren els carrers amb material de la festa Flower Power, festa que reflecteix el cutrerio pijo, que es creu que amb una flor al cap i un vestit blanc ja es transforma amb un hippie dels anys 60' a Eivissa.

Tenim difícil canviar les regles del joc, però no entenc com l'Ajuntament d'Eivissa permet que s'engalanin tots els carrers com si això fos un vulgar parc temàtic de cartó pedra. El paisatge urbà del centre històric de la ciutat, entorn del Patrimoni Mundial, es mereix un respecte que perd cada dimarts (dia i nit). 


Treballam pel turisme, tothom o gairebé tothom en depèn econòmicament, però no podem permetre més agressions i prostituir-nos constantment. No tots els visitants busquen l'oferta de festa, però tan si vols com si no, te la trobes per tot arreu. 
Volem ser bons, però no ho sabem fer. Ens creiem el centre del món, però això que feim és un atemptat contra la nostra cultura.