dimecres, 30 de novembre del 2016

Presentació del llibre 'Sobre Marià Villangómez i altres escrits', de l'escriptor Jean Serra.

Sobre Marià Villangómez i altres escrits, de l'escriptor Jean Serra. 

Dijous 1 de desembre a la Llibreria Mediterrània Eivissa a les 20h i la presentació anirà a càrrec del poeta Bartomeu Ribes Guasch.

Aquest llibre recull tot un seguit de treballs sobre la literatura eivissenca dels segles XIX i XX, entre els quals sobresurten els dedicats a l'obra i a la figura de poeta i prosista Marià Villangómez, de l'historiador i poeta Isidor Macabich i de la dramaturga Pepita Escandell. En conjunt, es tracta d'un bell mosaic que permet de conèixer de prop molts aspectes d'aquests i d'altres escriptors eivissencs contemporanis i els situa dins el conjunt de la literatura en llengua catalana, tant si escrivien en català estàndard com si ho feien en un llenguatge dialectal.

Jean Serra (El-Biar, Algèria, 1952), gran amic i admirador de Marià Villangómez, li ha dedicat diversos llibres. Destaca igualment com a poeta i com a prosista, fins al punt que alguns dels seus poemes han estat traduïts al francès, al castellà, al gallec, al neerlandès, a l'italià i a altres llengües. Com a conreador de les arts plàstiques, ha il·lustrat alguns dels seus llibres. D'altra banda, ha estat editor de publicacions periòdiques de caire literari i ha col·laborat sovint en diaris i revistes, d'Eivissa, de Mallorca i de Barcelona.