dimarts, 21 de març del 2017

Viatge a Eivissa, de Michael Everitt, s'exposa a l'Arxiu del Regne de Mallorca

L'exposició «Viatge a Eivissa. Michael Everitt, 1954» consta d'un total de 49 fotografies, a més de 10 fotografies impreses a una mida major que s'intercalen amb la resta. També s'exhibeixen dues vitrines tancades amb material cedit per l'autor.



Michael Boswell Everitt va néixer a la ciutat de Norwich l'any 1933. Es va educar al Gresham's School, i com a arquitecte a la Universitat de Leicester, a les Midlands orientals. L'any 1955 va guanyar el RIBA Tite i el maig de 1961 va començar les pràctiques a la companyia Feilden & Mawson, on va anar ascendint fins arribar a ser directiu. Tota la seva vida professional es va desenvolupar en aquesta empresa.

Entre les aficions en les quals Michael Boswell Everitt va destacar hi ha el dibuix i la fotografia. La seva qualitat com a fotògraf amateur queda ben palesada en el reportatge fotogràfic d'un viatge a Eivissa, que va fer en companyia dels seus pares l'any 1954, quan tenia 21 anys i encara completava els seus estudis a Leicester.
Abans de morir, l'any 2005, Michael Everitt va donar de manera desinteressada els negatius i les fotografies sobre Eivissa al Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera. També va donar documents relatius a les seves activitats vinculades a la comunitat al Comitè d'Arxius de Norfolk.

L'exposició es pot visitar en l'horari d'atenció al públic de l'Arxiu del Regne de Mallorca (carrer de Ramon Llull, 3, de Palma):
Dilluns i dimarts: de 9.30 h a 17.30 h
Dimecres, dijous i divendres: de 9.00 h a 14.30 h