dilluns, 15 d’agost de 2011

RIP Posidonia Formentera 2011


RIP Posidònia és una iniciativa popular de ciutadans de Formentera

ATUREM EL FONDEIG INCONTROLAT I LA DESTRUCCIÓ
DEL NOSTRE FONS MARÍ DE POSIDÒNIA OCEÀNICA


Com a ciutadanes i ciutadans de Formentera, estem alarmats per la creixent devastació del fons marí de la nostra illa.

El fondeig incontrolat i indiscriminat sobre les praderies de Posidonia oceanica està absolutament prohibit per la normativa vigent del Parc Natural de ses Salines. Però aquesta agressió es produeix de forma massiva estiu rere estiu i les administracions públiques no fan res per evitar-ho.

Les praderies de posidònia van ser declarades Patrimoni de la Humanitat per la UNESCO i ajuden a pal·liar els efectes de l’escalfament global. Cada hectàrea de posidònia és capaç de convertir tant CO2 en oxigen com cinc hectàrees de la selva amazònica.
Posidònia és sinònim d’aigües cristal·lines, platges de sorra i biodiversitat. És la garantia de conservació del paisatge, el principal reclam turístic i la major font d'ingressos de la nostra illa.

Per tot això i exercint el nostre deure com a ciutadanes i ciutadans de Formentera, demanam:

1. El control estricte del fondeig d'embarcacions, així com la imposició de sancions als infractors d’acord amb la normativa vigent.

2. La imminent finalització del projecte de regulació del fondeig d'embarcacions per part del Consell Insular de Formentera, que haurà de garantir la plena preservació del fons marí en general i de les praderies de posidònia en particular, així com la seguretat dels banyistes i de les embarcacions.

3. Que el Govern balear i l’Estat compleixin amb el deure de fer real la regulació del fondeig amb la dotació econòmica necessària.

4. El control efectiu de les emissions d’aigües residuals a la mar.

5. Que les administracions públiques i les empreses privades de Formentera, especialment els ports esportius i altres negocis vinculats a la mar, informin i sensibilitzin als seus usuaris del valor patrimonial de la posidònia i de la normativa que l’afecta.

6. Que tots els partits polítics de Formentera s'uneixin en favor d'aquesta causa, deixant de costat les seues diferències partidistes.

Si no aturam ara la destrucció del fons marí, demà serà tard per recuperar l’essència que ha caracteritzat la nostra illa i els seus habitants durant mil·lennis.

Rescat Immediat de la Posidònia!!!

Formentera 14 d’agost de 2011

http://www.facebook.com/ripposidonia